English (UK)Romanian (Ro)

~ Eticheta ~

Vestimentația

Cu toții apreciem imaginile filmelor vechi în care golful era jucat în pantaloni la dungă, cămașă, cravată și veste în carouri. Între timp, vestimentația pe terenul de golf a avansat și a căpătat diverse forme și culori, însă Ovidius Golf Club propune păstrarea valorilor de eleganță vestimentară îmbinând-o totuși cu elementele moderne care își dovedesc aportul practic în joc.

Cu 5 minute mai devreme este târziu

Când este vorba să începem jocul, prima regulă de etichetă este să te prezinți la timp pentru ora începerii partidei. Asta înseamnă că deja ai făcut tot ceea ce este necesar pentru a te pregăti pentru jocul de golf: încălzire, practică, achiziționarea mingilor, echipare și ridicarea cart-ului. A te prezenta mai devreme este un mod de a demonstra respectul față de ceilalți.

Lăsați telefoanele în lumea reală

Excluderea telefoanelor mobile va fi un gest de curtoazie față de coechipieri. Telefonul mobil ar putea fi lăsat în mașină sau în vestiar. Dacă este imperios necesar să îl porți cu tine pentru urgențe, păstrează-l închis sau avertizează-ți partenerii de joc legat de faptul că ar putea apărea situația să-l folosești.

 Respectul față de grup

Când te afli pe terenul de golf va trebui să înțelegi cum joacă grupul. O regulă este aceea prin care cel ce a obținut cel mai bun scor la ultima gaură să lovească primul; o altă regulă este aceea conform căreia lovește primul cel care este gata să o facă. Acesta este motivul pentru care regula jocului trebuie stabilită înainte de începerea acestuia. Chiar și atunci când joci cu prietenii, respectă regula fundamentală a golfului, aceea de a face liniște și de a sta în afara câmpului vizual pentru lovitură.